Menu
Obec Rozhraní
Rozhraní

Dětský maškarní karneval

Kdo byl v sobotu 9. března v Rozhraní na Dětském maškarním karnevale, musel si zákonitě připadat jako v úle. A tak nebylo divu, že za dětmi přiletěla Včelka Mája i s Vilíkem...

Dětí jako smetí a každým rokem víc. Karneval děti baví a to je dobře.  Však co to dá práce připravit kostým tak, aby se nejen líbil, ale také musí být pohodlný a něco vydržet. Tancování, běhání, skákání balonkovou bitvu. To všechno si děti v Rozhraní vyzkoušely. Věrnými průvodci jim byli Včelka Mája a Vilík. Mája se ze začátku schovávala, jako by se tolika lidí bála. Vilík i děti ji museli volat a hodně hlasitě, aby za nimi přišla. Ale nakonec si dala říct a objevila se mezi nimi. Napřed pomohla dětem se slavnostní přehlídkou, která opravdu byla slavnostní.  Princezny kráčely opatrnými krůčky, jak se na prncezny sluší, pan školník  vše sledoval přísným pohledem, který zdůrazňoval mohutný knír, Spiderman si rozumněl s kovbojem, klauni se vůbec nenakopávali. Ještě štěstí, že se nebojovalo mezi indiány a kovboji, to by tomahawky létaly vzduchem a přes práskání koltů by nebylo slyšet už vůbec nic.  A ještě kdyby se knim přidali vojáci. Kdepak, i když byli hrdinové Divokého západu po zuby ozbrojeni, zřejmě před karnevalem vykouřili dýmku míru, protože průvod proběhl v naprosté pohodě.
Tomu přihlížel malý ještěr, čarodějnice, sportovci, karnevalových masek jako máku.
Potom si Mája s Vilíkem s dětmi zazpívali, zacvičili, pomohli jim s balonkovou bitvou, která skončila nerozhodně a rozdali dětem zasloužené odměny.
A nakonec se hrálo, běhalo, tančilo, zpívalo, prostě jeden velký, ale hezký mumraj.
Dětský maškarní se povedl ke spokojenosti dětí a snad i dospěláků. Ostatně Ti si mohou za necelý měsíc vychutnat doslova a do písmene svoji akci, 20. dubna proběhne další ročník koštu ovocných pálenek Rozhranský ŤuŤánek 2013. Ale sobota 9. března patřila jen a jen dětem a organizátorům patří velké poděkování za veselé odpoledne, které jim připravili.
Tak zase za rok a ve větším počtu!?

Datum vložení: 10. 3. 2013 10:22
Datum poslední aktualizace: 14. 9. 2017 17:02

Fotogalerie

Svoz odpadů

Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Aktuální teplota

20.4.2024 08:04

Aktuální teplota:

5.6 °C

Vlhkost:

85.9 %

Rosný bod:

3.4 °C

Tísňová volání

Podcast Pardubického kraje

Podcast

Pardubický kraj pro rodinu

Pro rodinu

Mobilní aplikace

Aktuální informace od nás
Přímo ve vašem telefonu
Více o aplikaci
Stáhněte si naši mobilní aplikaci na
Smart Info
Dostávejte důležitá oznámení z našeho webu prostřednictvím SMS a e-mailů
Například: Pozvánky na připravované události a akce, krátké a podstatné informace...
Co znamená Smart info?
  • Doručování SMS a e-mailů
  • Bezplatná služba
  • Jednoduchá a rychlá registrace
  • Možnost výběru kategorií zpráv
  • Jeden účet pro více služeb
  • Osobní údaje v bezpečí