Menu
Obec Rozhraní
Rozhraní

Mikulášská nadílka 3.12.2010

Utíká to, utíká.. Rok se s rokem sešel a opět přistála pozvánka u nebeské brány, ať se jdeme podívat za dětmi do Rozhraní. Těšil jsme se a byl jsem zvědav, jestli se přijde podívat i Lucifer se svými chlupatými kamarády. Přišel a docela s ním byla legrace. Stejně je to taková zvláštní spolupráce...

Tentokrát si naplánovali nadílku už na 4. prosince. To mně vůbec nevadilo, aspoň toho nebudu mít v neděli tolik. Přivítal nás opět plný sál a já si v první chvíli myslel, že tam je čertů aspoň třicet. Až potom jsem si uvědomil, že mají děti na hlavě svítící růžky. Velice milé a pěkné. Jenže, růžky, nerůžky, jak začali strašit Luciferovi bubáci, tak šla statečnost vniveč a ani ty růžky nepomohly. Pekelníků bylo letos hodně. On se Lucifer tady loni rozepisoval, jak se moc líbí jeho čertům holky z Rozhraní. No, nevím jestli by si děvčata pomohla.
Mně se nadílka líbila. Nesl jsem si o Rozhraní celou složku, abych jen čirou náhodou nezapomněl na nějaký ten prohřešek, který musím dětem připomenout. Jenže jen jsem ji otevřel, hned jsem věděl, že se stalo nějaké nedopatření. Místo hříchů dětí tam byly hříšky dospělých. On byl letos Lucifer nějak dobře naložen a z legrace mi přetočil stránky. Ještě že mi tu složku úplně neukradl, toho by byl také schopen, přitom mají u nich knihu hříchů ještě větší.Stejně by nepochodil. Ač jsem stár již mnoho století, paměť mám ještě dobrou. Já jsem alespoň ve stručnosti ty hříšky připomenul, aby děti věděly, že i dospěláci dělají neplechu.
Nadílka byly pěkná, děti měly připravené básničky, písničky, hezky se mi to poslouchalo. Akorát se každý rok objeví jedna, která je nejoblíbenější. Letos to byla nějaká Černá Máry skoč do jámy atd., tu jsem slyšel myslím alespoň jedenáckrát. A nejvíc jsme se s andělem smáli, jak se tvářil Lucifer, když po jedenácté slyšel, že má "palici chlupatou". Jako kdyby to byl nějaký ostříhaný krasavec. A když si děti nemohly vzpomenout, nabádal anděl rodiče, jestli by oni neřekli nějakou básničku místo nich, ale nedočkal se. Většinou jen odpovědí, že si už na nic nevzpomenou. Jako by se snad báli ještě víc než děti.
Nadílka utekla jako voda, došlo ještě na nějakou fotku a pomalu jsme se rozloučili. Moc se mi v Rozhraní líbilo a už se těším na příští rok. Třeba na ta dvojčata, co se teď v Rozhraní narodila.
Tak se mějte hezky , ať jste zdraví a nezasáhne Vás ta krize, jak tomu říkáte. A ještě něco, díval jsem se na fotky a jak tam je ten čert v tom pekle, no, moc tomu nevěřte, že to tam je taková pohoda. Oni čerti jsou veselí chlapíci, rádi si dělají legraci, že Lucifere, ale že by někdy spali? O tom teda nevím.
Tak zase za rok!
Váš Mikuláš!

Datum vložení: 5. 12. 2010 12:31
Datum poslední aktualizace: 14. 9. 2017 19:28

Fotogalerie

Svoz odpadů

Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Aktuální teplota

24.4.2024 13:04

Aktuální teplota:

8.6 °C

Vlhkost:

68.3 %

Rosný bod:

3.1 °C

Tísňová volání

Podcast Pardubického kraje

Podcast

Pardubický kraj pro rodinu

Pro rodinu

Mobilní aplikace

Aktuální informace od nás
Přímo ve vašem telefonu
Více o aplikaci
Stáhněte si naši mobilní aplikaci na
Smart Info
Dostávejte důležitá oznámení z našeho webu prostřednictvím SMS a e-mailů
Například: Pozvánky na připravované události a akce, krátké a podstatné informace...
Co znamená Smart info?
  • Doručování SMS a e-mailů
  • Bezplatná služba
  • Jednoduchá a rychlá registrace
  • Možnost výběru kategorií zpráv
  • Jeden účet pro více služeb
  • Osobní údaje v bezpečí